Administratief medewerker

Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker

 

Rutger Duineveld

Iepenlaan 10

2345 Groningen

 

Bibliotheek Groningen

Molenlaan 1

6789 Amsterdam

 

Betreft: Sollicitatie administratief medewerker

 

Groningen, 18 april 2012

Geachte heer Duikman,

Het profiel van uw vacature voor administratief medewerker sluit naadloos aan op mijn eigen profiel. Graag solliciteer ik daarom naar deze functie.

Accuraat, enthousiast en doelgericht, deze omschrijving is op mij van toepassing. De afgelopen jaren heb als administratief medewerker brede ervaring opgedaan op de afdeling personeelszaken van mijn huidige werkgever. Het verwerken van de ziek- en herstelmeldingen, de administratieve afhandeling van in- en uitdiensttredingen en het uitvoering geven aan het opleidingsplan; het is zomaar een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan heb ik bewezen dat ik niet alleen in staat ben knelpunten vroegtijdig te signaleren, maar ook met inhoudelijke en efficiënte oplossingen te komen. Het coördineren en het stroomlijnen van de administratie gaat mij erg goed af, en ik vind het bovendien een van de leukste elementen van mijn werk. Het lijkt mij een uitdaging om deze kwaliteit verder te ontwikkelen als administratief medewerker van de Bibliotheek Groningen.

Wat mij bijzonder aanspreekt in deze functie, is de werkomgeving. Bij mijn vroegere werkgever had ik regelmatig met bibliotheken te maken, en ik heb mij altijd prima thuis gevoeld in die wereld. Sterker nog, het is voor mij een omgeving waar ik mij als een vis in het water voel.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een sociaal en betrouwbaar persoon, een harde werker, en – niet onbelangrijk – een fijne collega. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe, en dat ik als administratief medeweker mijn steentje bij kan dragen aan de uitgangspunten van de bibliotheek.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend

 

Rutger Duineveld

 

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Administratief medewerker”

Geef een reactie