Voorbeeld sollicitatiebrief I Reisleider

Voorbeeld sollicitatiebrief reisleider

Betreft: Sollicitatie vacature reisleider Zuid-Amerika

Geachte heer Pronko,

Met stijgend enthousiasme las ik uw vacature voor reisleider bij De Jong BV in De Telegraaf van afgelopen zaterdag. Graag solliciteer ik.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied. Ik ben onder meer begeleider geweest voor groepsvakanties in Egypte, Mexico, Venezuela en Brazilië. Daarbij zaten zowel avontuurlijke als meer georganiseerde reizen.

In mijn huidige functie als reisleider bij X Travels heb ik bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook over communicatieve, innovatieve en leidinggevende kwaliteiten beschik. Zeker bij reizen in het meer avontuurlijke genre zijn dat belangrijke eigenschappen. Juist omdat niet alles is uitgestippeld, is het belangrijk dat de reisleider zijn hoofd koel houdt in onverwachte situaties. Het bedenken van innovatieve oplossingen en het snel nemen van de juiste beslissing zijn zaken die mij goed afgaan. Ik vind dit bovendien de leukste elementen van mijn werk. Het lijkt me een uitdaging deze kwaliteiten verder te ontwikkelen bij De Jong BV.

Wat mij bijzonder aanspreekt van deze functie is het alternatieve karakter van uw reizen, en zeker ook de  bestemming; Zuid-Amerika. Ik houd van reizen waar niet alles vooraf vast ligt, en heb mijn hart verpand aan Zuid-Amerika. Ik weet veel van de landen in dit werelddeel af, en spreek tevens vloeiend Spaans en Portugees.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een doelgerichte, stressbestendige en  enthousiaste persoonlijkheid, die er plezier in heeft reizigers een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en een uitstekend reisleider kan zijn voor De Jong BV.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Reisleider”

Geef een reactie