Voorbeeld sollicitatiebrief I Accountant

Voorbeeld sollicitatiebrief accountant

Betreft: Sollicitatie vacature registeraccountant

Geachte heer Termeulen,

Accuraat, communicatief en analytisch. Deze steekwoorden zijn op mij van toepassing. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van registeraccountant bij uw kantoor.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied, de accountancy. Het verzorgen van rapportages, het samenstellen en controleren van het jaarrekeningen en het coachen van de assistenten; het is slechts een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan heb ik bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook over uitmuntende communicatieve en leidinggevende kwaliteiten beschik. Ik ben verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van controle-,  interim- en bijzondere opdrachten, geef leiding aan een team en weet bovendien nieuwe klanten binnen te halen. Het coördineren en de omgang met klanten gaat mij niet alleen erg goed af, ik vind het tevens een van de leukste aspecten van mijn werk.

Wat mij bijzonder aanspreekt van deze vacature, is uw specialisatie in het MKB. In het verleden heb ik al eens voor deze branche mogen werken, en dat beviel mij uitstekend. Vandaar dat ik graag een overstap wil maken.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een enthousiaste persoonlijkheid met liefde voor zijn vak. Bovenal ben ik iemand die  andere weet te enthousiasmeren en nieuwe klanten aan weet te trekken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe, en een prima bijdrage kan leveren aan uw kantoor.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Met vriendelijke groet,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Accountant”

Geef een reactie