Voorbeeld sollicitatiebrief I Docent

Voorbeeld sollicitatiebrief docent

Betreft: Sollicitatie op de vacature docent wiskunde

Geachte mevrouw Priber,

Graag solliciteer ik op de functie wiskundedocent bij Scholengemeenschap Vivaldi. Ik ben een gedreven, jonge leraar, die leerlingen enthousiast weet te maken voor het vak.

De afgelopen jaren heb ik als docent op Scholengemeenschap ‘x’ brede ervaring opgedaan binnen mijn vakgebied. Ik verzorg zowel voor de onder- als voor de bovenbouw lessen techniek, natuur- en wiskunde.

In mijn huidige functie ben ik uitgegroeid tot een enthousiaste en motiverende leerkracht. Ik heb bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook op sociaal en communicatief vlak uitstekend functioneer. Ik zie het mede als mijn taak leerlingen te motiveren en tot prestaties aan te zetten. De ervaring die ik op heb gedaan als activiteiten-  en groepsleider in een jeugdinrichting voor allochtone jongeren, komen mij daarbij goed van pas.

Ik vind het erg leuk om mijn vakinhoudelijke kennis over te dragen aan leerlingen. Het gaat mij makkelijk af, en ik vind het bovendien erg leuk. Ik ben er kortom van overtuigd dat ik als docent techniek een waardevolle aanwinst ben voor uw scholengemeenschap. Mijn cv spreekt wat dat betreft voor zich.

Hoewel ik het bij mijn huidige werkgever goed naar mijn zin heb, ben ik op zoek naar een uitbreiding van het aantal lesuren. Ik zoek bij voorkeur een fulltime aanstelling bij één onderwijsinstantie. Ik heb daarbij geen bezwaar tegen een eventuele combinatie van de vakken techniek, natuur- en wiskunde.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als iemand met een resultaatgerichte instelling, een harde werker en – niet onbelangrijk – een leuke collega!

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek.

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven

1 Reactie op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Docent”

  1. goede brief zegt:

    goede brief

Geef een reactie