Voorbeeld sollicitatiebrief I Communicatiemedewerker

Voorbeeld sollicitatiebrief communicatiemedewerker

Betreft: Sollicitatie vacature communicatiemedewerker

Geachte mevrouw Jang,

Met stijgend enthousiasme las ik de vacature voor communicatiemedewerker bij de Museum X. Graag solliciteer ik op deze functie.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied. Het opzetten van een goed persbeleid, het verzorgen van folders en brochures, het vernieuwen  van een website en het verbeteren van de interne communicatie; het is zomaar een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan heb ik bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook verantwoordelijkheid durf te nemen. Bij bedrijf ‘X’ ben ik inmiddels uitgegroeid tot sr. communicatieadviseur. In deze functie ben ik hoofdverantwoordelijk voor het totale communicatiebeleid van mijn werkgever. Het uitzetten en coördineren van een effectief communicatiebeleid gaat mij erg goed af, en ik vind het bovendien een van de leukste elementen van mijn werk. Het lijkt mij een uitdaging om deze kwaliteit verder te ontwikkelen als communicatiemedewerker  bij Museum X.

Wat mij bijzonder aanspreekt van deze functie, is de werkomgeving. Ik ben zelf een fervent museumbezoeker, en geloof dat ik mij prima thuis zal voelen in deze werkomgeving. Los daarvan ben ik vrij goed op de hoogte van de kansen en uitdagingen waar musea zich tegenwoordig voor gesteld zien.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een sociale, communicatieve persoonlijkheid, een harde werker en zeker ook iemand die anderen weet te enthousiasmeren. Ik ben er van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe, en dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de uitgangspunten en doelstellingen van Museum X!

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Met vriendelijke groet,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Communicatiemedewerker”

Geef een reactie