Voorbeeld sollicitatiebrief I Promovendus

Voorbeeld sollicitatiebrief promovendus

Betreft: Sollicitatie vacature promovendus staatsrecht

Geachte heer Termeulen,

Graag solliciteer ik naar de functie van promovendus staatsrecht binnen de vakgroep internationaal recht en staatsrecht.

Enkele maanden gelden ben ik afgestudeerd in de rechten, met als specialisatie staatsrecht. De afgelopen tijd heb ik naarstig gezocht naar een geschikt onderzoeksproject ten behoeve van mijn promotie en dit project lijkt mij op het lijf geschreven.

Niet alleen beschik ik over de juiste specialisatie voor deze vacature, ook mijn kennis van het Europees recht is uitstekend. Minsten even belangrijk is mijn affiniteit met het onderwerp. Ik heb mij, ook privé, altijd geïnteresseerd in onderwerpen als minderheidsbescherming, rechten van de mens en non-discriminatie vraagstukken. Mijn cv spreekt wat dat betreft voor zich. Dit onderzoeksproject sluit werkelijk naadloos aan op mijn specifieke interesses en kennisgebieden.

Ik wil mij zelf tenslotte beschrijven als een gemotiveerde en enthousiaste medewerker. Ik beschik over uitstekende redactionele vaardigheden in het Engels, en heb bovendien veel ervaring met teamwork. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik een uitstekende promovendus zal zijn.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

 

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Promovendus”

Geef een reactie