Voorbeeld Sollicitatiebrief | Chef-kok

Voorbeeld sollicitatiebrief chef-kok

Betreft: Sollicitatie vacature chef-kok

Geachte heer Persson,

In De Telegraaf van zaterdag j.l. viel mijn oog op de vacature chef-kok bij restaurant Zip. Graag solliciteer ik op deze functie.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan als (chef)kok bij twee verschillende restaurants. Het opstellen van menuutjes, het verzorgen van de inkoop, het leidinggegeven aan medewerkers en het bewaken van de prijs/kwaliteit verhouding; het is zomaar een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan heb ik bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook over leidinggevende kwaliteiten beschik. Ik ben bij restaurant X inmiddels uitgegroeid tot chef-kok. Ik vind het niet alleen ontzettend leuk om de verantwoordelijkheid te dragen voor de gang van zaken in de keuken, het gaat me ook prima af.

Mijn grootste passie blijft daarnaast toch het koken zelf. Het is een uitdaging om elke dag opnieuw de kwaliteit op tafel te zetten die de gasten van ons gewend zijn. Daarnaast probeer ik de kaart regelmatig te vernieuwen en steeds weer nieuwe, aansprekende gerechten te bedenken.  Mijn kookstijl kenmerkt zich door eenvoud, kwaliteit en puurheid. Ik maak daarbij veel gebruik van seizoensproducten.

Juist omdat uw restaurant op dat gebied een naam hoog te houden heeft, spreekt deze functie mij zo aan. Los daarvan ben ik zelf enkele malen te gast geweest in uw etablissement en dat beviel uitstekend. Niet alleen de kaart, maar zeker ook de ongedwongen sfeer en de vriendelijke bediening. Het lijkt mij daarom leuk om hier nu zelf een steentje aan bij te dragen.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een ambitieuze en sociale persoonlijkheid en vooral ook als iemand met passie voor zijn vak. Ik ben ervan overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de culinaire uitgangspunten van restaurant Zip.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld Sollicitatiebrief | Chef-kok”

Geef een reactie