Voorbeeld Sollicitatiebrief | Chauffeur

Betreft: Sollicitatie vacature chauffeur

Geachte heer, mevrouw,

Representatief, flexibel en deskundig. Deze omschrijving is op mij van toepassing. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van chauffeur voor de minister van Binnenlandse Zaken.

De afgelopen jaren heb ik een brede ervaring opgedaan als chauffeur. Ik heb zowel op de taxi gezeten als in het internationale vrachtvervoer. Sinds twee jaar ben ik als privé-chauffeur werkzaam voor de directeur van een groot bedrijf in Nederland. Daarbij heb ik inmiddels bewezen dat ik niet alleen rijtechnisch mijn mannetje sta,  maar ook over de nodige sociale vaardigheden en discretie beschik.

Het faillissement van mijn werkgever is voor mij reden om uit te zien naar een andere baan. Wat mij bijzonder aanspreekt in deze functie, is de verantwoordelijkheid. Voor een minister is het belangrijk op tijd op afspraken te zijn, maar daarnaast speelt ook het veiligheidsaspect een grote rol. Ik heb met al deze elementen ruime ervaring opgedaan in mijn huidige baan, en zie het als een uitdaging deze kwaliteiten verder uit te bouwen in dienst van de minister.

Ik denk dat ik met mijn werkervaring, maar vooral ook met mijn persoonlijke eigenschappen, een meer dan geschikte kandidaat ben voor deze functie. Ik ben gewend aan het draaien van onregelmatige diensten, en stel mij uitermate flexibel op. Op het gebied van speciale rijvaardigheden heb ik verschillende cursussen met succes doorlopen, en ben daarnaast in het bezit van een diploma Beveiliger.

Voor een persoonlijk chauffeur van een minister lijkt een correcte houding en discrete opstelling mij uitermate belangrijk. Ik beschik in ruime mate over deze eigenschappen en verwijs u graag naar mijn referentie (zie cv). Ik zie er naar uit om mijn diensten ter beschikking van uw minister te stellen en ben uiteraard bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld Sollicitatiebrief | Chauffeur”

Geef een reactie