Sollicitatiebrief Webredacteur

Voorbeeld sollicitatiebrief Webredacteur

Betreft: Sollicitatie vacature webredacteur

Geachte heer,

Ik ben een enthousiaste en vaardige redacteur met veel internetervaring. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van webredacteur bij de Provinciale Bibliotheek.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied, het vullen, onderhouden en vooral aantrekkelijk maken van websites.

In mijn huidige baan als intranetredacteur bij UBT heb ik bewezen dat ik niet alleen een scherp oog voor nieuws heb, maar dat ook kort, bondig en aantrekkelijk kan opschrijven. Ik zie het als mijn taak het intranet up to date en laagdrempelig te houden. Op die manier vormt het voor mijn collega’s een aantrekkelijke nieuwsbron en kennisdatabank. Ik ben er trots op dat het inmiddels bij vele collega’ s een goede gewoonte is geworden bij binnenkomst als eerste een blik te werpen op het intranet.

Wat mij bijzonder aanspreekt in deze functie is de werkomgeving. Bij mijn vroegere werkgever had ik regelmatig met bibliotheken te maken, en ik heb mij altijd prima thuis gevoeld in die wereld. Sterker nog, het is voor mij een omgeving waar ik mij als een vis in het water voel. Het lijkt me daarom ontzettend leuk om mijn kwaliteiten nu in te zetten voor de Provinciale Bibliotheek.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een enthousiaste en doelgerichte persoonlijkheid, en -niet onbelangrijk- een fijne collega. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en een prima webredacteur zal zijn voor de Provinciale Bibliotheek!

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

….

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Sollicitatiebrief Webredacteur”

Geef een reactie