Voorbeeld sollicitatiebrief I Medewerker Sales

Voorbeeld sollicitatiebrief medewerker sales

Betreft: Sollicitatie vacature medewerker sales

Geachte heer Termeulen,

Commercieel, enthousiast en vakkundig. Deze steekwoorden zijn op mij van toepassing. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van medewerker sales.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied, de sales. Het onderhouden van klantcontacten, het opstellen van marketingplannen, het in kaart brengen van ‘opportunities’, het uitbrengen van offertes; het is slechts een greep uit mijn takenpakket.

Als sales executive heb ik de afgelopen jaren bewezen niet alleen op inhoudelijk mijn mannetje te staan, maar ook op strategisch en communicatief vlak uitstekend te functioneren. In mijn huidige baan ben ik inmiddels uitgegroeid tot senior sales executive. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijkheid voor het gehele proces van binnenhalen van nieuwe klanten; iets wat mij goed af gaat en wat ik bovendien bijzonder leuk vind. Daarnaast is het uiteraard mijn taak de door het management vastgestelde targets te behalen; iets wat mij aantoonbaar gelukt is.

Wat mij bijzonder aanspreekt van deze functie, is de werkomgeving. Als boerenzoon heb ik niet alleen veel affiniteit met uw producten, ik weet ook aardig wat af van landbouwmachines. Het lijkt me daarom heel leuk mijn kwaliteiten in te zetten voor binnen uw branche.

Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een stressbestendige en doelgerichte persoonlijkheid en een verkoper in hart en nieren ook. Ik ben ervan overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en dat ik als medewerker sales een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van uw organisatie!

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Medewerker Sales”

Geef een reactie