Voorbeeld sollicitatiebrief I Hoofd inkoop

Voorbeeld sollicitatiebrief hoofd inkoop

Betreft: Sollicitatie vacature hoofd inkoop

Geachte heer Termeulen,

Besluitvaardig, resultaatgericht en enthousiast. Deze beschrijving is op mij van toepassing. Graag solliciteer ik daarom naar de functie hoofd inkoop.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied; de logistiek en inkoop. Het selecteren van leveranciers, het onderhandelen over contracten en het professionaliseren van de inkoopprocessen; het is slechts een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan ben ik inmiddels uitgegroeid tot hoofd inkoop. Het coördineren en leidinggeven gaat mij niet alleen goed af, ik vind dit tevens een van de leukste aspecten van mijn baan. Ik zie het daarnaast als mijn primaire taak om middels goede leveranciers en scherpe prijsafspraken een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en groei van een organisatie.

De reden waarom uw vacature mij zo aanspreekt, is gelegen in de branche. Vroeger heb ik al eens in de auto-industrie gewerkt en ik voelde mij erg thuis in deze omgeving. Een pre lijkt mij bovendien dat ik aardig ingevoerd ben in de branche.

Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een doelgerichte en prettige persoonlijkheid, iemand ook die medewerkers weet te enthousiasmeren. Vanzelfsprekend beschik ik over uitmuntende onderhandelingskwaliteiten. Ik houd ervan om op strategisch niveau werkzaam te zijn, maar schuw ook het operationele werk niet.

Ik denk kortom dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en als hoofd inkoop een uitstekende bijdrage kan leveren aan uw bedrijfsdoelstellingen. Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn sollicitatie mondeling toe te lichten,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Hoofd inkoop”

Geef een reactie