Voorbeeld Sollicitatiebrief

Voorbeeld Sollicitatiebrief

Ben je op zoek naar inspiratie in de vorm van een voorbeeld sollicitatiebrief? Hier op Sollicitatiebrief123.nl vind je meer dan 50 gratis voorbeeld sollicitatiebrieven. Geordend in verschillende categorieën kun je de voorbeeld sollicitatiebrieven vinden. Hieronder kort hoe je het beste gebruik kunt maken van een sollicitatiebrief en de verschillende voorbeeld categorieën.

Voorbeeld sollicitatiebrief: Hoe maak je er gebruik van?

Het klakkeloos overnemen van een voorbeeld sollicitatiebrief is geen aanrader. Naast de kans om van plagiaat beschuldigd te worden, dient een sollicitatiebrief vanuit jezelf te komen. De sollicitatiebrief zal immers als leidraad gebruikt worden in je sollicitatiegesprek en hierdoor dient het afgestemd te zijn op jou als persoon.

Desondanks is een voorbeeld sollicitatiebrief handig voor het schrijven van je eigen sollicititatiebrief. Je kunt je laten inspireren door de aanhef van een sollicitatiebrief, de opbouw van een sollicitatiebrief of het slot. Deze voorbeeld sollicitatiebrieven – of gedeelten/zinnen –  kunnen je helpen bij het vinden van de juiste formulering.

Een ander voordeel is het lezen en begrijpen van de koppeling tussen hetgeen gevraagd wordt in een vacature en hoe je hier in een sollicitatiebrief op in kunt gaan. De wijze waarop in de voorbeeld sollicitatiebrieven wordt gerefereerd naar een passage in een vacature, kun je overnemen in je eigen sollicitatiebrief.

Voorbeeld sollicitatiebrief: laat je inspireren, maar blijf bij jezelf

Zorg dat jouw sollicitatiebrief onderstreept waarom juist jij geschikt bent voor de baan. Daarom dient het persoonlijk te blijven en zal een eigen touch altijd van belang blijven om je te onderscheiden van de overige sollicitanten.

Voorbeeld sollicitatiebrief categorieën

Administratief / Secretarieel

Automatisering / Internet

Commercieel

Beleid / Bestuur

Financieel / Accounting

Horeca

Marketing / Communicatie

Onderwijs / Onderzoek

 

Categoriën:

Algemeen
Geen Reacties op “Voorbeeld Sollicitatiebrief”

Geef een reactie