Voorbeeld sollicitatiebrief I Maatschappelijk werker

Voorbeeld sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Betreft: Sollicitatie vacature maatschappelijk werker

Geachte heer Termeulen,

Op uw website zag ik dat u een vacature heeft voor maatschappelijk werker. Graag solliciteer ik op deze functie.

Ik heb de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in het maatschappelijk werk. In mijn huidige baan begeleid ik vluchtelingen uit oorlogsgebieden. Ik ben daardoor erg getraind in het omgaan met complexe problematiek. Daarnaast heb ik regelmatig diensten gedraaid in de acute crisisopvang. Steeds heb ik daarbij bewezen niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje te staan, maar ook op communicatief en coördinerend vlak uitstekend te functioneren.

Wat mij aanspreekt in deze functie, is de doelgroep. Ik heb in het verleden als eens met verslaafden gewerkt, en dat is mij toen uitstekend bevallen. Ik kijk ernaar uit mijn kwaliteiten wederom in te zetten ten behoeve van deze mensen.

Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een enthousiaste, gedreven en stressbestendige persoonlijkheid. Ik ben van nature dienstverlenend ingesteld en het geeft mij veel voldoening mensen een stukje op weg te helpen. Vanzelfsprekend ben ik in het bezit van een HBO-diploma Maatschappelijk Werk en heb ik ervaring met groepswerkmethoden en acceptatie- en verwerkingsproblematiek.  Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en kijk er naar uit deel uit te maken van uw team!

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn sollicitatie mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Maatschappelijk werker”

Geef een reactie