Voorbeeld Sollicitatiebrief | Beleidsmedewerker

Betreft: Sollicitatie vacature beleidsmedewerker
Geachte heer Persson,

In De Telegraaf van zaterdag j.l. viel mijn oog op de vacature beleidsmedewerker bij de provincie Overijssel. Graag solliciteer ik op deze functie.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan als beleidsmedewerker veiligheid bij de gemeente Brolo. De aanpak van hangjongeren, het verhogen van de veiligheid rond het metrostation, het adviseren van de burgemeester; het is slechts een greep uit mijn takenpakket.

In mijn huidige baan heb ik bewezen dat ik de ‘speerpunten’ van het college prima  weet te vertalen in veiligheidsbeleid. Belangrijker nog is dat ik dat beleid altijd succesvol heb uitgevoerd.

Het probleem van de hangjongeren is bijvoorbeeld opgelost, en het cijfer dat bewoners geven voor hun gevoel van veiligheid is gestegen van een vijf naar een zeven. Het opstellen van beleid met oog voor de praktijk van alledag en het daadwerkelijk in staat zijn een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van de gemeenschap; het gaat mij erg goed af en ik vind dit een van de leukste elementen van mijn werk. Het lijkt mij een uitdaging deze kwaliteiten verder te ontwikkelen bij de provincie.

Wat mij bijzonder aanspreekt van deze functie, is de werkomgeving. Ik heb mij altijd erg thuis gevoeld bij de overheid, en het lijkt ontzettend leuk nu de overstap van gemeente naar provincie te maken.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een solide en sociale persoonlijkheid, een harde werker, en – niet onbelangrijk – een fijne collega. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe, en dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het veiligheidsbeleid van de provincie.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een gesprek,

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld Sollicitatiebrief | Beleidsmedewerker”

Geef een reactie