Sollicitatiebrief | Juridisch medewerker

Voorbeeld sollicitatiebrief juridisch medewerker

Betreft: Sollicitatie vacature juridisch medewerker

Geachte heer Verstraten,

Deskundig, ervaren en accuraat. Zo wil ik mijzelf omschrijven. Graag solliciteer ik daarom op de functie juridisch medewerker bij Heulen Vastgoed.

Op dit moment ben ik werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken als juridisch medewerker op afdeling X. Deze afdeling richt zich op het bedrijfsleven en voert daar verschillende wettelijke taken voor uit. Deze taken worden binnenkort beëindigd. Gelet op mijn enthousiasme voor de vastgoedbranche zie ik dit als een mooie kans om een overstap te maken.

Wat mij bijzonder aanspreekt in de vastgoedsector is de veelzijdigheid, het dynamische karakter en het persoonlijke contact. De beschrijving van de werkzaamheden bij Heulen Vastgoed op uw website, spraken mij aan. Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen deze afdeling zeer op mijn plaats zou zijn.

De afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in mijn vakgebied. Ik onderhield contacten met de commerciële sector (het MKB, tussenpersonen, makelaars en hypotheekkantoren), hield mijn juridische knowhow op alle mogelijke manieren op peil en adviseerde klanten over wettelijke regelingen.

Ik heb bewezen niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje te staan, maar ook communicatief uitstekend te functioneren. In relatie met klanten stel ik mij flexibel op en kom met constructieve oplossingen. Het contact met klanten gaat mij niet alleen goed af, ik vind het ook een van de leukste elementen van mijn werk. Het lijkt mij dan ook een uitdaging om deze kwaliteit verder te ontwikkelen als medewerker van Heulen Vastgoed. Het feit dat ik de meest relevante vastgoedopleidingen heb afgrond, zal hier zeker bij helpen.

Ik zou mezelf tenslotte willen beschrijven als een sociaal en betrouwbaar persoon, een uitstekend jurist en – niet onbelangrijk – een fijne collega. Ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van Heulen Vastgoed.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Sollicitatiebrief | Juridisch medewerker”

Geef een reactie