Voorbeeld sollicitatiebrief I Kapper

Voorbeeld sollicitatiebrief kapper

Betreft: Sollicitatie vacature hairstylist

Geachte heer, mevrouw,

Enthousiast, representatief en vakkundig. Deze omschrijving is op mij van toepassing. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van hairstylist bij Salon Wave.

De afgelopen jaren heb ik een brede ervaring opgedaan in het kappersvak.  Ik heb onder andere als thuiskapster gewerkt, als styliste bij salon X in Amsterdam en de laatste twee jaar als styliste voor een  tvprogramma. Kleuren, extensions, permanenten; ik beheers alle facetten van mijn vak, maar zorg er daarnaast ook voor dat ik op de hoogte ben van de laatste haartrends.

De afgelopen jaren heb ik bewezen dat ik niet alleen vakinhoudelijk mijn mannetje sta, maar ook op communicatief vlak uitstekend functioneer. Een klant moet zich altijd lekker op zijn gemak voelen en tevreden de deur uitgaan. De kunst is om een middenweg te vinden tussen de wensen van de klant,  de mogelijkheden van zijn haar en tegelijkertijd de laatste haartrends toe te passen. Ik vind dit een van de leukste elementen van mijn werk, en ben daar ook goed in.

Wat mij zo aanspreekt in deze functie, is uw salon. Zelf ben ik al jarenlang klant bij u, naar volle tevredenheid. Ik voel met thuis in de sfeer en de uitstraling van de zaak. Vooral ook het feit dat Salon X de laatste trends altijd heel leuk weet te vertalen, is voor mij een pre.

Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een vrolijke, enthousiaste persoonlijkheid en – niet onbelangrijk – een leuke collega! Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en kijk er naar uit om deel uit te maken van het team van Salon Wave.

Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie mondeling toe te lichten.

Hoogachtend,

Bijlage: Curriculum vitae

Categoriën:

Voorbeeld brieven
Geen Reacties op “Voorbeeld sollicitatiebrief I Kapper”

Geef een reactie